Noile întâlniri de joi ale eticii aplicate

Semestrul al doilea aduce noi întâlniri și dezbateri de etică aplicată, în fiecare joi, de data aceasta de la ora 16.00, în amfiteatrul Constantin Rădulescu-Motru al Facultății de Filosofie. Accesul este deschis studenților și celor interesați.

 

Printre temele acestui semestru se numără bioameliorarea morală și testul egalitarismului, încercarea de a vedea dacă știința demonstrează că filosofii moralei confabulează, ce se întâmplă când oamenii de știință trișează sau când știința este popularizată, evaluarea critică a Internetului ca promisiune a ameliorării cognitive, dar și mizele etice ale aplicațiilor mobile pentru renunțarea la fumat sau posibilitatea unei vieți fără regrete. Nu vom neglija nici filosofia politică și vom reveni la dezbaterea post-rawlsiană despre teoria politică ideală și cea non-ideală.

 

Tot în acest semestru vom avea două dezbateri cu mai mulți invitați. Prima are ca subiect planul național anti-sărăcie inițiat de Guvernul României, iar a doua vizează relația dintre etică și stand-up comedy.

 

Alături de cercetătorii CCEA și studenții Facultății de Filosofie vor fi invitați din mediul academic, politic și artistic românesc. Vor participa la întâlniri Cosima Rughiniș și Ștefania Matei (de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială. Universitatea din București), Costel, Teo și Raul (actori de stand-up comedy), Alexandru Volacu (SNSPA) și Cristian Ghinea (consilier de stat pentru afaceri europene la Cancelaria Guvernului României).

 

Programul poate fi consultat aici. Pentru mai multe informații, urmăriți pagina de Facebook a CCEA.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solverwp- WordPress Theme and Plugin