Emilian Mihailov și Julian Savulescu în Neuroethics

Emilian Mihailov (CCEA, Facultatea de Filosofie, Universitatea din București) a publicat recent, alături de Julian Savulescu (Oxford Uehiro Centre for Practical Ethics și Fellow al St Cross College, Oxford University), articolul Social Policy and Cognitive Enhancement: Lessons from Chess în revista Neuroethics.

Articolul Social Policy and Cognitive Enhancement: Lessons from Chess are ca temă permisibilitatea folosirii amelioratorilor cognitivi în sporturile minții, precum șahul. Emilian Mihailov și Julian Savulescu argumentează că efectul amelioratorilor farmacologici cognitivi nu este la fel de semnificativ în sporturile minții precum în cele fizice. Iar acest lucru este datorat, în principal, faptului că performanța cognitivă și cea fizică diferă în natură.

Articolul Social Policy and Cognitive Enhancement: Lessons from Chess este în acces liber și poate fi consultat aici. Neuroethics este o revistă academică de referință pentru neuroetică și științele minții, având un factor de impact de 1.311 pe anul 2014.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solverwp- WordPress Theme and Plugin