Contemporary Debates in Bioethics: European Perspectives

Sensibilitățile teoretice ale bioeticienilor din Elveția, Republica Moldova și România, au fost adunate și editate cu grijă de către Emilian Mihailov, Tenzin Wangmo, Victoria Federiuc și Bernice Elger în volumul ,,Contemporary Debates in Bioethics: European Perspectives”, publicat în regim open acces la DeGruyter.

 

Volumul reunește contribuții importante în dezbaterile cele mai actuale din domeniul bioeticii, de la noile tehnologii reproductive, bioameliorare morală, turnuri info-computaționale, donare de organe și sinucidere asistată. Autorii s-au întrebat, de exemplu, ce înseamnă să fii un părinte bun în lumea tehnologiilor reproductive? Care sunt formele adecvate sau necesare de bio-ameliorare cognitivă și morală? Ce politici trebuie adoptate pentru donarea de organe? Cum sunt reprezentate dizabilitățile în filme? Este bioetica parte a unei biopoliticii mai largi? Ce mai rămâne din consimțământul informat? Și ce impact au tehnica, informația și computerele asupra eticii biomedicale?

 

Vă invităm la o cură europeană de ameliorare cognitivă. Cartea poate fi accesată aici: https://www.degruyter.com/viewbooktoc/product/497115

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solverwp- WordPress Theme and Plugin