Interviu Peter Singer

 

Peter Singer este unul dintre cei mai cunoscuți eticieni ai lumii. Este în prezent profesor Ira W. DeCamp la Universitatea Princeton și profesor emerit la Centrul de Filosofie Aplicata și Etică Publică din cadrul Universității din Melbourne. Peter Singer este specializat în etica aplicată și abordează problemele specifice acestui domeniu dintr-o perspectivă seculară, utilitaristă. Este cunoscut în special pentru cartea sa, Animal Liberation (1975), un text canonic în domeniul drepturilor animalelor.

 

Pe 20 mai Universitatea din București i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa marelui filosof Peter Singer, profesor la Universitatea Princeton, unul dintre academicienii ce a adus numeroase contribuții în domeniul eticii aplicate și al bioeticii.

 

Profitând de această ocazie, Centrul de Cercetare în Etică Aplicată și VeiozaArte, i-au luat un interviu marelui filosof, care a avut amabilitatea să ne vorbească despre subiecte extrem de importante, ce variază de la rolul filosofiei analitice în etica aplicată până la prejudicii și subminarea lor.

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solverwp- WordPress Theme and Plugin