Emilian Mihailov a fost ales membru în Young Academy of Europe

În luna octombrie, 2023, Emilian Mihailov, conferențiar universitar la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București, a fost ales membru în Young Academy of Europe (YAE) pentru recunoașterea rezultatelor științifice remarcabile. 

 

YAE este o inițiativă dinamică și inovativă de a recunoaște la nivel european tinerii cercetători care au realizări excepționale și calități de leadership academic. YAE oferă o voce generațiilor mai tinere pentru a aduce o contribuție vitală la modelarea politicilor publice la nivelul UE în beneficiul viitorilor savanți europeni. 

 

YAE a fost înființată oficial ca o asociație independentă a tinerilor cercetători de top din Europa în cadrul unei reuniuni constitutive care a avut loc la Bruxelles în perioada 7-8 decembrie 2012, cu sprijin logistic și financiar din partea COST Horizon Europe. În decembrie 2012, YAE a stabilit un parteneriat cu Academia Europaea (AE), forumul cel mai important de recunoaștere a excelenței științifice la nivel european.

 

Obiectivele cheie ale YAE sunt:

  • Să ofere consiliere și feedback cu privire la politica științifică în întreaga Europă, dintr-o perspectivă „mai tânără”.
  • Să implice cercetătorii tineri de top în viitoarea strategie europeană de cercetare, cum ar fi planurile pe termen lung și foile de parcurs ale FSE.
  • Să promoveze politicile bazate pe dovezi în toate țările europene.
  • Să sprijine oameni de știință tineri din Europa în dezvoltarea lor ulterioară și în gândirea strategică a propriei discipline.
  • Să creeze și să promoveze o rețea de tineri cercetători de top din toate disciplinele din Europa.

 

Mai multe informații despre Young Academy of Europe pot fi consultate aici.

 

Emilian Mihailov a publicat numeroase articole în reviste internaționale prestigioase despre implicațiile etice ale neuroștiinței, etica inteligenței artificiale și a tehnologiilor de bioameliorare, psihologia judecăților morale și a indignării în mediul online, dezvoltarea empatiei prin intermediul tehnologiei realității virtuale. În 2020, alături de o echipă internațională de savanți, pune bazele unui nou domeniu de cercetare – bioetică experimentală – care utilizează metodele experimentale din psihologie și științe cognitive pentru a contribui la soluționarea problemelor de etică aplicată. În prezent, este directorul Centrului de cercetare în etică aplicată și dezvoltă proiecte cu Centrul Uehiro de Etică Practică al Universității din Oxford şi cu Institutul de Etică Biomedicală al Universității din Basel. Predă cursuri de filosofie și psihologie morală, neuroetică și etica tehnologiilor emergente. 

 

Mai multe detalii despre activitatea științifică a profesorului Emilian Mihailov pot fi consultate pe pagina sa instituțională, aici.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solverwp- WordPress Theme and Plugin