Apel la candidaturi – Bursa „Valentin Mureșan” @ CCEA

Deschidem apelul la candidaturi pentru bursa de cercetare în etică aplicată „Valentin Mureșan” în cadrul CCEA. Bursiera/bursierul va desfășura, pentru o perioadă de 12 luni calendaristice (martie 2024-martie 2025), activități de cercetare în cadrul Centrului de Cercetare în Etică Aplicată, precum și activități-suport asociate proiectelor Centrului, beneficiind de îndrumare din partea cercetătorilor CCEA pe toată durata derulării bursei.

 

Candidații trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii:

 

  • Student/ă în cadrul unuia dintre programele de studii masterale ale Facultății de Filosofie, anul I de studiu;
  • Abilități excelente de organizare și lucru în echipă;
  • Cunoaștere excelentă a limbii engleze (utilizare în context academic)
  • Interes pentru tema de cercetare a proiectului avataResponsibility;

 

Candidații sunt rugați să trimită la adresa ccea.info@filosofie.unibuc.ro:

 

CV (în limba română sau engleză)

adeverință de la secretariatul Facultății de Filosofie cu situația academică pe primul semestru de program masteral (sau extras din carnetul online al studentului)

planul unui proiect de cercetare pe teme de etică aplicată (în limba română sau engleză), de maximum 2000 de cuvinte, conturat pentru intervalul de 12 luni al bursei și care poate constitui cercetarea de disertație a masterandei/ masterandului. Planul va cuprinde: prezentarea temei de cercetare, ancorare în literatura de specialitate, obiective de cercetare, metoda de cercetare, planificarea calendaristică a pașilor cercetării, conferințe internaționale de profil vizate. Se vor indica maximum 20 de referințe bibliografice (cele mai relevante) – în plus față de limita de 2000 de cuvinte. Sunt încurajate proiecte de cercetare în domeniul eticii tehnologiilor emergente.

 

Bursa Centrului de Cercetare în Etică Aplicată are o valoare de 1500 lei/ lună. Suplimentar, bursa acoperă cheltuielile de participare la o conferință internațională, în limita cuantumului de 1000 de euro. Bursa se acordă indiferent dacă studentul/studenta beneficiază deja de alte burse sau forme de ajutor din partea Universității din București sau a altor organizații.

 

Evaluarea candidaților se va face pe baza CV-ului și a planului de cercetare. Candidații selectați vor fi invitați pentru un interviu în limba engleză la sediul CCEA. Data limită pentru trimiterea documentelor este 25 februarie 2024. Interviurile vor fi programate în perioada 27-29 februarie, iar câștigătorul va fi anunțat la începutul lui martie. Comisia de acordare a bursei este formată din cercetători și cercetătoare care activează în cadrul CCEA.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solverwp- WordPress Theme and Plugin