A cui este casa mea? de Emanuel Socaciu – Apariție editorială

Emanuel-Mihail Socaciu, director adjunct al CCEA și conferențiar al Facultății de Filosofie, a lansat luna aceasta, la editura All, cartea A cui este casa mea? Preliminarii la o etică a restituției.

Cartea de față este rezultatul unor ample cercetări care au început încă din 2002 și reprezintă o versiune mult revizuită a tezei de doctorat a autorului, Problema dreptății și restituirea proprietăților în România post-decembristă. Volumul atinge o serie de probleme de interes, atât pentru specialiștii în filosofie și teorii politice, cât și pentru cei interesați de bunul mers al societății românești, precum: naționalizare, restituție, derptate transgenerațională, teorii morale dar și teorii ale proprietății.

Conținutul este organizat în șapte capitole, concluzii și o bibliografie, utilă fără îndoială pentru oricine ar dori să aprofundeze chestiunile abordate de autor. Introducerea este urmată de o discutie conceptuală și metodologică despre reparație, rectificare, restituție, drepturile de proprietate și evaluarea morală a restituției. Celelalte capitole se ocupă de următoarele teme: nedreptatea naționalizării, restituția post-comunistă, argumentul coasian, restituția și dreptatea transgenerațională, principiul nozickian al rectificării nedreptăților.

Puteți prinde gustul lecturii citind primele pagini ale volumului A cui este casa mea? Preliminarii la o etică a restituției, de Emanuel-Mihail Socaciu.

https://www.ccea.ro/a-cui-este-casa-mea-de-emanuel-socaciu-aparitie-editoriala/a_cui_este_casa_mea-eb-selectie/

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solverwp- WordPress Theme and Plugin