„Categorii și formule” de Valentin Mureșan – Apariție editorială

Săptămâna aceasta a apărut, la Editura Universității din București, volumul „Categorii și formule”, al cărui autor este directorul onorific al CCEA, prof. dr. Valentin Mureșan. Lucrarea conține studii ce oferă interpretări inedite asupra unor teme precum etica aristotelică şi cea kantiană.

Acad. Ilie Pârvu mărturisește despre acest volum: „Reconstrucția și analiza lui Kant din această carte m-au convins pe deplin. Este o realizare completă, de o limpezime și o profunzime pe care nu le-am întâlnit nicăieri. Nu e doar un proiect sau o schiță, ci un program realizat pe deplin și cu mare finețe teoretică. O construcție amplă, realizată în detalii până la capăt. Foarte frumos se explică semnificația conceptelor-structuri. Și corelația cu law-constitutive approach. Dar realizarea care este o adevărată lovitură de maestru este desfășurarea argumentativă și teoretică până la capăt a programului kantian. Nu am întâlnit ceva comparabil. Partea despre Kant din această lucrare – autor cu care sunt mai familiarizat – mi-a produs o mare satisfacție”.

Iar conf. dr. Alexander Baumgarten susține: „Citind Categorii și formule am putut admira precizia și atenția reconstrucției Eticii nicomahice, cu precădere a doctrinei fericirii și a implicațiilor ei individuale și politice. Metoda reconstrucției raționale, deschisă spre eseul filosofic și spre judecățile care asumă o profunzime istorică și hermeneutică, poate fi coniderată o adevărată coloană vertebrală a volumului”.

Volumul poate fi achiziționat de la librăria Editurii Universității din București sau online aici.

 

Vezi toate articolele publicate de CCEA