Pace și război. Workshop exploratoriu și cooperativ (9 iunie 2022)

Invadarea Ucrainei a produs o ruptură în conștiința istorică a prezentului înțeles ca epocă postbelică și în reflexul de a privi Europa ca pe un spațiu geo-cultural privilegiat, esențialmente pacificat, în care istoria cu majusculă s-a încheiat. Războiul nu mai e o catastrofă periferică, ci un eveniment central, imposibil de ignorat, dar și un fenomen intelectual disruptiv la fel de urgent. 

 

Facultatea de Filosofie a Universității din București și Centrul de cercetare în etică aplicată (CCEA) vă invită să deschidem un spațiu de reflecție colectivă despre pace și război, unde să ascuțim diverse instrumente de analiză, să examinăm teorii și doctrine și să cercetăm obstacole epistemice, politice și morale care împiedică înțelegerea și acțiunea.

 

Workshop-ul se dorește un demers exploratoriu care să reunească perspective analitice și disciplinare multiple, complementare sau concurente, provenind din filosofie, etică, teoria politică, științe politice, științe juridice, relații internaționale etc. 

 

Workshopul Pace şi război se va desfăşura, în prima sa parte, în format fizic, în Sala de consiliu a Facultăţii de Filosofie (UB), cu un panel de după-amiază exclusiv online, pe Zoom. Vă puteți înregistra pentru panelul online accesând următorul link: https://zoom.us/meeting/register/tJUkde2vqTgrGdcw8MtZ8T5l2RVCW4JfsqU7

(După înregistrare, veți primi un e-mail de confirmare care va conține informații privind participarea la întâlnire.)

 

Evenimentul este organizat de Veronica Lazăr, Cristian Iftode și Constantin Vică.

 

Programul evenimentului poate fi consultat mai jos. 

Program_Pace_si_razboi_9_iunie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solverwp- WordPress Theme and Plugin