Instituționalizarea eticii, mecansime și instrumente

Mihalea Constantinescu și Valentin Mureșan au lansat săptămâna trecută cartea Instituționalizarea eticii, mecansime și instrumente, în cadrul Dezbaterilor de joi seara organizate săptămânal de CCEA.

Cartea Instituționalizarea eticii, mecansime și instrumente propune o analiză practică a mecanismelor și instrumentelor specifice procesului de instituționalizare a eticii în organizații din România și Olanda, dar și o analiză normativă privind modul în care organizațiile ar trebui să se raporteze la aceste mecanisme și instrumente. În acest sens, lucrarea vine în completarea cărții semnate de prof. Valentin Mureșan, Managementul Eticii în Organizații, publicată în anul 2009 de Editura Universității din București, care a analizat din perspectivă teoretică procesul de instituționalizare a eticii.

Privită în ansamblu, lucrarea oferă atât o perspectivă practică asupra instituționalizării eticii, cât şi una normativă, având avantajul de a analiza mecanismele și instrumentele specifice managementului eticii nu numai la nivelul organizațiilor din România, ci și al organizațiilor din Olanda și de a surprinde astfel acele ‘puncte fierbinți’ pe care practica românească ar trebui să le aibă în vedere dacă se urmărește cu adevărat dezvoltarea unor organizații integre. Lucrarea este adresată atât studenților, masteranzilor și cercetătorilor din sfera eticii aplicate în organizații, cât și specialiștilor din mediul organizațional. Scopul acestei cărți este crearea unei punți de legătură între mediul organizațional și cel academic, într-o perioadă în care cele două domenii merg încă pe drumuri paralele (cel puțin în România).

Coperta mic - Institutionalizarea eticii

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solverwp- WordPress Theme and Plugin