Daniel Nica este lector universitar la Universitatea din Bucureşti, unde predă etică și gândire critică. Este doctor în filosofie al Universităţii din Bucureşti şi absolvent al Facultății de Filosofie şi al Facultăţii de Teologie Ortodoxă de la aceeaşi universitate. Interesele academice sunt filosofia morală, metaetica şi istoria filosofiei. Este membru al Centrului de cercetare în Etică aplicată din 2009.
Din 2012 și până in 2020, a ţinut seminarii de Introducere în Etică, Teorii etice, Filosofie greacă, Filosofie modernă şi Filosofie contemporană, la Facultatea de filosofie, iar din 2020 este lector la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării.
În 2012 a fost invitat ca academic visitor la Universitatea din Oxford, pentru finalizarea tezei sale despre generalism şi particularism în filosofia morală contemporană, iar, trei ani mai târziu, a revenit la aceeași universitate, ca visiting researcher la Uehiro Centre for Practical Ethics.
În 2014, a câștigat o bursă postdoctorală la Academia Română cu un proiect de cercetare dedicat gândirii politice a lui Michel Foucault.
A publicat numeroase studii în lucrări colective și reviste de specialitate din țară și din afară precum și trei cărţi de autor: Etică fără Principii. Generalism şi Particularism în filosofia morală contemporană, (2013), Pastila roşie. Eseu despre moralitate şi fericire (2015) și Cine sunt eu? Autenticitatea și limitele sale morale (2022).

 

 

 

 

One thought on “Daniel Nica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solverwp- WordPress Theme and Plugin